Van Hal verkoopt het miljoenste halve haantje. Restaurant Van Hal heeft iets te vieren. Het één miljoenste halve haantje!!!

Bekijk hieronder de video.

De geschiedenis van Restaurant Van Hal gaat terug tot 1867, toen ene Bernard Stapelbroek de eerste molenaar werd op de Voorstse molen, en wiens dochter Theodora later, in 1899, trouwde met Johannes Hubertus Van Hal. In de loop der jaren daarna werden aan de maalderij een koffieschenkerij en een bakkerij toegevoegd en verkreeg men een vergunning tot “verkoop van sterke drank in het klein” De basis voor het huidige Restaurant Van Hal was hiermee gelegd.

Op initiatief van Riek en Frans Van Hal verscheen begin jaren ’50 een nieuw menu op de kaart, dat tot bijna een icoon zou uitgroeien: het halve haantje.
Ze zullen niet hebben vermoed dat dit zo’n groot succes zou worden en dat deze specialiteit tot op de dag van vandaag op de menukaart van het restaurant is blijven staan.

Caspar van Hal, de huidige eigenaar van het restaurant en een rechtstreekse nakomeling van bovengenoemde Johannes Hubertus van Hal, heeft berekend dat inmiddels het miljoenste halve haantje is geserveerd.

Natuurlijk wil hij dit unieke feit niet ongemerkt voorbij laten gaan. En even vanzelfsprekend wil hij de gasten van het restaurant hierbij betrekken. Zij hebben er tenslotte voor gezorgd dat deze mijlpaal kon worden bereikt.

Daarom zal in de periode van 8 apil t/m 26 april het halve haantje, met “alles d’r op en d’r aan”, worden aangeboden voor slechts € 10,00. Overigens is de menukaart door de jaren heen natuurlijk sterk uitgebreid met een breed scala aan uiteenlopende, eigentijdse gerechten.

Het restaurant is te vinden aan de Grensweg in Voorst, gemeente Oude IJsselstreek. Het staat bekend om zijn sfeer van Achterhoekse gemoedelijkheid die nooit verloren is gegaan en door de familie Van Hal hoog in het vaandel wordt gevoerd.

U bent van harte uitgenodigd!